Édes ízorgia!

2016. november 24. 21:38 - Orlovácz Beatrix

Azt vallom, hogy egy életforma lényege a változatosság. Mindegy, hogy mit követsz és merre tartasz, a lényeg az egyhangúság elkerülésén van. Amikor egy olyan életvitelt követsz, amiben ízek és folyamatosan megújulások vannak, nem fogsz ráunni és valahol megtalálod önmagad. Nem tudom elképzelni az életem, hogy húsz évig ugyan azt enném reggel és délben majd este. 

 

Szeretném megosztani veled az én legjobb édes reggelijeimet.

Küllemileg elvarázsló tartalmilag megnyerő finomságok.

A zabpehely a mostani konyhám fő alappillére. Eltelít, energiát ad és nem mellesleg nagyon finom. 

 

I. Erdei gyümölcsös zabkása

 

reggeli_zab1_masolata.jpg

 

Hozzávalók:

3 dl. rizstej

60 g. durvára darált zabpehely

2 evőkanál eritrit

A hozzávalókat összefőzöm és forrástól számított kb. 2 percig főzöm. Egy kis dobozos natúr joghurtot egy marék vegyes fagyasztott erdei gyümölccsel összeturmixolok és a tetejére öntöm. Natúr napraforgómaggal és kókusz chipsszel tálalom.

 

II. Mangós-karobporos zabkása

reggeli_zab2_masolata.jpg

 

Hozzávalók:

3 dl. rizstej

60 gr. darált zabpehely

2 evőkanál eritrit

1 evőkanál karobpor

A hozzávalókat összefőzöm sűrűsödésig. Egy kis pohár natúr joghurtot összekeverek egy fél felkockázott mangóval és a képen látható módon tálalom. Tetejét kockázott mangóval megszórom.

 

reggeli_zab3_masolata.jpg

Az alap receptem mindig ez. Feldobhatod kesudióval, mandulával, fahéjjal. Kreativitásodra, kedvedre és ínyencségedre bízva. Szerintem ez a durvára darált és főzött zabpehely ízügyeiben hasonlít gyermekkorunk tejbegrízére. Nosztalgikus és varázslatos.

 

Ne hagyd, hogy egyhangúvá és unalmassá váljon a diétád és az életviteled. Mindig készíts valami újdonságot, valami egészségeset és jobban indul minden egyes napod.

 

Ízorgia

 

B.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr1411995832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása