3 perc, ami átsegít egy diétán és életmódváltáson!

2017. július 31. 21:41 - Orlovácz Beatrix

tortilla.jpg

3 perc! Semmis egy 24 órából. Mégis megváltoztatta az életem, támogatta az életmódváltásom és megkönnyítette az fogyókúrám. Ennyi elég ahhoz, hogy ne add fel a diétád és sokkal könnyebben élj meg egy fogyókúrát. 

Mire elég 3 perc reggel, délben és este?

Pont arra, hogy amit megeszel, azt szebbé tedd. Mindig fontosnak tartottam, hogy amit megeszek az ne csak finom, de szép is legyen. Számomra szükség volt erre az életmódváltásom előtt is. Valahogy így vagyok kódolva. Évekkel ezelőtt, amikor fogyókúrázni kezdtem, akkor nagyon gyorsan felfedeztem, hogy ez a legnagyobb eszköz a kezemben. Abban az esetben, ha minden nap ugyan azt kellene ennem, akkor is, ha máshogy tálalom teljesen átverem a saját elmémet. Pillanatok alatt csodát lehet művelni egy szimpla tonhalsalátával vagy rántottával és teljesen becsapjuk az agyunkat vele. 

Múlt héten posztoltam az instagramomra egy ételfotót. Ez egy szimpla, pillanatok alatt elkészíthető étel volt, úgymond abból, amit a hűtőben találtam. Kíváncsi voltam, hogy ha máshogy tálalom milyen reakciót vált ki. Rengetegen kértétek a receptet.

Ugyan így működik egy fogyókúrában, diétában és életmódváltásban. Ugye ez az időszak általában nem a tartalmas ételekről szól. Sokan feladják már az első pár nap után, mert megunják a zöldségek és a húsok kombinációját, esetleg a szimplán összevágott gyümölcsöket. Áldozz minden reggel + 3 percet az életedből, hogy gusztán és kívánatosan elhelyezd az ételeket a tányérodon és észre sem veszed, de egy játék lesz minden egyes étkezésed. Számomra ez egy szimpla csel volt eleinte önmagam becsapása és a kitartásom edzése végett, majd szerelem és végül a munkám lett. 

 

Szóval elhoztam ennek a fotónak és ételnek a receptjét, ami tökéletesen illeszkedik egy tudatos táplálkozásba.

 tort.jpg

A tészta:

140 g. darált zabpehely

60 g. rizsliszt

400 ml. víz

1 tojás

csipet só

A hozzávalókat egy keverőtálba mérjük a víz kivételével. Egy kisméretű serpenyőt magas hőfokon elkezdünk felmelegíteni egy csepp olívaolajjal. Közben a vízzel kikeverjük a tésztánkat. A zabpehely nagyon köti a vizet, ezért szükséges picit később belekeverni vagy folyamatosan hígítani kell, hogy egy sűrű palacsinta tészta állagot kapjunk. Egy kis méretű serpenyőben egy normál méretű merőkanálnyi tésztát megsütünk, mint a palacsintát. Azért szükséges több anyaggal dolgozni, hogy egy vastagabb tésztát kapjunk, ami jól tölthető.

 

Töltelék:

8-10 g.filézett csirkemell hajszál vékonyra szeletelve /fő

bazsalikom, só, bors, 

Tetszőleges mennyiségű: ToTu, avokádó, paradicsom, salátalevél, olívabogyó, pirított csiperke gomba

 

Egy forró serpenyőben pár csepp zsiradékon /olívaolaj, kókuszolaj/ hirtelen a fűszerekkel megpirítjuk a csirkemellet. A zöldségeket és a tetszőleges tölteléket daraboljuk.

 

Most pedig megosztanám veletek a számomra ideális öntetet. Amikor fogyasztottam tejterméket, akkor ezt egy pikáns natúr joghurtos öntettel locsoltam volna meg, de a tejtermék elhagyásával egy pillanatok alatt elkészíthető szósszal tálalom.

Egy aprítógépbe 

3-4 levél friss bazsalikomot

1 nagy nagy marék apróra vágott petrezselymet

1 gerezd reszelt fokhagymát

csipet sót és egy kevés olívaolajat öntünk. Pillanatok alatt összeturmixoljuk. 

 

A megsült tésztánkat megtöltjük a sült csirkemellel és a zöldségekkel. Amikor tálaljuk meglocsoljuk egy minimális zöld fűszeres öntettel. 

 

Ne feledd: egy sikeres életmódváltás és diéta alapja és titka a változatos étkezés és a változatos tálalás!

 

Ízorgia

 

B.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr8212705133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása