Tonhal fasírt cukkinivel és répával, sárgaborsó főzelékkel tálalva!

2017. szeptember 14. 21:32 - Orlovácz Beatrix

sargab2.jpg

Előszeretettel fogyasztok heti szinten sárgaborsót vagy lencsét. Leginkább főzelék formájában elkészítve a saját étrendemhez szabva. Egyik nagy kedvencem a sárgaborsó főzelék tonhal fasírttal. Mindazok mellett, hogy egészséges még nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Persze ebéd gyanánt fogyasztjuk előszeretettel. 

Mindig, mindenhol elmondom és sokszor ismétlem, hogy számomra egy helyes táplálkozás az, ha semmit sem vonunk meg magunktól, mindössze a lehetőségeinkhez és az étrendünkhöz mérve a legoptimálisabban készítjük el.

Az életmódváltás alapja a változatos táplálkozás. Az az életmód tartható hosszú távon, ahol nem érezzük semminek a hiányát.

 

A recept:

 sargab3.jpg

Sárgaborsó főzelék:

 

300 g. sárgaborsó

900 ml. víz +100 ml.

1 egész babérlevél

1 kisebb fej hagyma szeletekre vágva

2 csapott evőkanál csicseriborsó liszt

olívaolaj, só, bors

 

A hagymát pár csepp olíva olajon hirtelen megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgaborsót és átkeverjük. Felöntjük a 900 ml. vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük. Közben 100 ml. vízben elkeverünk egy kézi habverő segítségével kettő evőkanálnyi csicseriborsó lisztet. A mikor megfőtt a borsónk folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a csicseriborsós masszát és átforraljuk. Amennyiben a borsót beáztatjuk előre hamarabb megfő, mint szárazon. 

 

Tonhal fasírt répával és cukkinivel

1 tonhalkonzerv (sós lében)

1 közepes cukkini lereszelve

1 nagyobb sárgarépa tisztítva, reszelve

csicseriborsó liszt

1 teáskanál olívaolaj

só, bors, szárított petrezselyem

 

A reszelt répát és a cukkinit enyhén lesózzuk. Nem csavarjuk ki. Hozzáadjuk a tonhalat és fűszerezzük. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olíva olajat és még egyszer összekeverjük. Annyi csicseriborsó lisztet adunk hozzá, hogy egy masszív masszát kapjunk. A sütőt légkeverésre állítjuk és 180 fokra előmelegítjük. Nedves kézzel golyókat formázunk a masszánkból és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Aranybarnára sütjük.

 

Amennyiben idő hiányába vagyok nagyon szeretem ezt a főzeléket keményre főtt (10 perc) tojással. 

 

sargab1.jpg

 

Gyors, laktató és rendkívül egyszerű recept a mindennapokra. 

 

Szeretettel:

 

Ízorgia

 

B.

 

Az Ízorgia elérhetősége:

Instagram

Facebook

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr8912829328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása