Pizza! Ez az az étel, ami miatt nem értem be a fogyókúrák útvesztőjével és konkrét életmód váltásba kezdtem. 12 kiló fogyás után, amikor már teljesen kiéheztettem a szervezetem szénhidrát ügyileg ez volt az az étel, aminek nem tudtam ellenállni. Tudtam, hogy ha el is érem a kívánt súlyom egy olyan utat kell választanom, ami idézi a régi megszokott ízeket. Így nem érzem semminek a hiányát, jókat eszem és mégis tartom a súlyom.
A napokban már nem bírtam tovább a sóvárgásommal és készítettem egy fehér liszt, cukor, élesztő, sütőpor, és tojás mentes pizza tésztát. A feltét nálam hús mentes volt, de ízlés szerint variálható természetesen.
Az alap pizza tészta
40 g. köles liszt
5 g. cirokliszt
7 g. útifű maghéj liszt
4 g. szódabikarbóna
1 g. citromsav
2 g. só
5 ml. almaecet
80 ml. víz
A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük. A vizet és az almaecetet egy mérőpohárba öntjük és a száraz alapanyagokkal összedolgozzuk egy kanál segítségével. 5 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sütőt 180 fokra és légkeverésre állítjuk. A tésztának egy sütőpapíron 2 mm.vastagra nyújtjuk. Köles liszttel lehelet vékonyan meghinthetjük a tetejét, ha esetleg a nyújtófánkhoz ragadna.
Paradicsom szósz
1 dl. házi cukor és tartósítószer mentes paradicsom lé
só, bors, oregánó, bazsalikom, eritrit ízlés szerint
Összeforraljuk alaposan és kész is.
Egy kanállal eloszlatjuk a pizza alapon és mehet rá a feltét.
Jelen esetben nálam növényi sajt, padlizsán csíkokra vágva, gomba vékony szeletekre szelve, olíva bogyó, paradicsom karika és fürj tojás.
Az előmelegített sütőnkbe körülbelül 10-13 percig sütjük.
Amikor kész a tetejére friss oregánót és bazsalikomot szórtam.
Ez a mennyiség 1 pizzára elegendő.
Jó étvágyat! Ne feledjétek egy hosszútávon sikeres életmód alapja a változatos táplálkozás.
Ízorgia
B.