Fehér liszt, cukor, tojás és tejtermék mentes almás pite!

2017. október 17. 21:39 - Orlovácz Beatrix

amaspite1.jpg

Mostanság teljesen el vagyok merülve a pite sütés rejtelmeibe. Nagy kedvencemmé vált a reggeli kávém mellé vagy egy szelet uzsonna gyanánt. Vékony tészta és sok-sok gyümölcs. Mind a mellett, hogy nagyon egyszerű és gyors, rettentően ízletes is. 

 

A recept:

30 g. kókuszliszt

40 g. köles liszt

15 g. útifű maghéj liszt

3 g. konjak liszt

25 g. eritrit

csipet só

180 ml. víz

A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük és a vizet hozzáöntjük. Egy kanál segítségével összedolgozzuk. Hagyjuk 8-10 percet pihenni.

Mindeközben elkészítjük az almás tölteléket.

 

almaspite2.jpg

Hozzávalók:

1 kg. alma

0,5 dl. víz

4 evőkanál eritrit

2 teáskanál fahéj

4 g. konjak liszt

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és apró darabokra daraboljuk. Egy lábosba tesszük. Ráöntjük a vizet, mehet rá a fahéj és az eritrit. Addig főzzük, hogy az alma kockák még roppanósak maradjanak. hozzávetőlegesen 10-15 perc. Ráhintjük a konjak lisztet és összeforraljuk.

Egy köles lisztes gyúródeszkán 3 mm. vastagra nyújtjuk a tésztánkat és egy pite formába simítjuk. Belehelyezzük az alma töltelékünket és a maradék, leeső szélekből ízlés szerint a tetejére elkészítjük a díszítést. 

 

180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. 

 

A töltelék édesítése függ az almánk édességétől. Véleményem szerint langyosan a legfinomabb, de még melegen is szépen szeletelhető és rendkívül ízletes. 

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Szeretettel!

 

Ízorgia

 

B.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr4813008032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása