Alakbarát rántott hús!

2018. február 23. 19:40 - Orlovácz Beatrix

rantott3_masolata.jpg

Saját tapasztalatból tudom, hogy mekkora dilemmát okoz életmódváltás és diéta idején, hogy hiányoznak a megszokott ízek és ételformák. Mielőtt bele is kezdenénk ezernyi apró gondolat motoszkál a fejünkben. Ilyen akár, a mit kell elhagynom és mit ehetek. Mennyire és hogy fogom bírni, hogy sok mindent ki kell hagynom az étkezésemből. Ne hagyj ki semmit! Egyél mindent, mindössze változtasd meg az ételek összetételét. Tapasztalatom és jó tanácsom, ha most vágnál bele vagy már rajta vagy az úton. Hosszú távon ez a sikerességed kulcsa. 

Hoztam nektek egy receptet, ami hajaz az oly sokak által kedvelt rántott húsra. 

Hogy mi a csavar benne?

A panír összetétele elsőként. A szokásos búzaliszt, tojás és zsemlemorzsa kombinációt lecseréltem manapság már mindenki számára elérhető alapanyagokra. Miben különbözik még az eredeti recepttől? Nem bő zsiradékban, hanem sütőpapíron sütjük ki. Ez már önmagában elég, hogy diétába beilleszthető legyen.

Nézzük a hozzávalókat és a receptet!

 

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű filézett csirkemell kisebb darabokra szeletelve

tojás

egész zabpehely durvára darálva

kölesliszt

Fűszerész - Leves lelke fűszer

kevés olívaolaj

 rantott4.jpg

Elkészítése:

A csirkemellet enyhén besózzuk. Félretesszük, hogy a só picit átjárja. Közben a sütőnket 170 fokra - alsó és felső sütés- előmelegítjük. Egy tányérba tesszük a köleslisztet, egy másikba a tojásokat felütjük és egy villával habosra keverjük. Hozzáadjuk a felhabosított tojásokhoz a Fűszerész fűszer keverékünket. Tetszőleges mennyiségben. - én 2 egész tojáshoz 1 teáskanállal szoktam tenni- Egy harmadik tányérba pedig a durvára darált zabpelyhet. Először megforgatjuk a köleslisztbe a húst, majd a tojásba és végezetül a zabpehelybe. Egy gaztepsibe sütőpapírt terítünk és egymás mellé helyezzük a panírozott húsdarabokat. Mikor mindegyikkel kész vagyunk mehet a sütőbe. Kis idő után - 5 perc, de a hús nagyságától és vastagságától függően- megfordítjuk a hússzeleteket és egy minimális mennyiségű olívaolajjal megkenjük a megfordított hús tetejét. Azaz ami eddig alul volt. Mehet vissza a sütőbe. Pár perc elteltével ismét megfordítjuk a húst és a másik felét is megkenjük egy ecsetvonásnyi olívaolajjal. Nem kell addig sütni, ameddig aranybarna nem lesz. Amikor egy kis színt kap a panírunk már kész is vagyunk. 

rantott2.jpg

Vigyázni kell a sütésidővel, mert a zabpehely nagyon köti a vizet és ha túlsütjük a hús elveszti a puhaságát és kiszárad!

 

Remek ebédötlet kár a vasárnapi családi asztalra is.  

Nagyon gyorsan elkészíthető és rendkívül finom.

rantott1.jpg

 

Jó étvágyat!

 

Ízorgia

 

B.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr7213693062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása