Gluténmentes édesburgonya nudli!

2018. március 10. 14:35 - Orlovácz Beatrix

edesburg4.jpg

 

Köret gyanánt nagy kedvencem az édesburgonya. Ezt a receptem a nagymamám régi nagy kedvence, a nudli ihlette. Én nem fogyasztok hagyományos burgonyát, ezért picit átszerkesztve és az én étkezésembe illesztve alkottam meg ezt az ételt.

 

Édesburgonya nudli

Recept:

250 g. tisztított és kockázott édesburgonya

150 g. kölesliszt

6 g. útifű maghéj liszt

csipet só

1 tojás

 

Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy burgonya nyomóval összetörjük. Megvárjuk még langyosra hűl és hozzáadjuk a tojást, a sót. Összekeverjük. Egy tálba mérjük a köleslisztet és az útifű maghéj lisztet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyánkhoz és addig gyúrjuk még egy egynemű tésztát nem kapunk. 3-5 percig pihentetjük, majd egy kölesliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. 3 cm csíkokra szeleteljük és rudakat formázunk belőle. Tetszőleges nagyságúra vágjuk egy éles és vékony pengéjű késsel. 

edesburg.jpg

Egy közepes méretű fazékban vizet forralunk. A lobogó vízbe dobjuk a nudlikat. Amikor feljönnek a víz tetejére még 3-4 percet főzzük és leszűrjük. 

Tetszőlege raguval tálaljuk. 

 

edesburg3.jpg

 

Ízorgia

 

B.

 

További receptek és motiváció:

instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr10013729016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása