Állati eredetű tejtermék mentes kókuszkrémes-barackos torta!

2018. március 18. 19:38 - Orlovácz Beatrix

malnas2.jpg

 

Életmódváltás és diéta alatt a  legnagyobb problémát általában az édességek és sütemények hiánya okozza. Ez személyes tapasztalatom. Erről a témáról írnak a legtöbben nekem. Mit süssek? Mit egyek délután, milyen nasit? hogy fékezzem a melléevést, amikor nagyon kívánom az édeset?

Ezért úgy döntöttem, hogy minden héten megosztok veletek egy-egy süti receptet, ami szerintem tökéletesen illeszkedik a legtöbb diétába. 

Ma egy állati eredetű tejtermék mentes torta receptjét hoztam. Aminek a piskótája nem mellesleg gluténmentes.  Nagy szerelem az életemben a torta sütés. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy sokan a torta szó hallatán elbizonytalanodnak és kevésnek érzik magukat hozzá. Meg tudom -e én csinálni? A válaszom minden esetben az igen lesz. 

Olyan torta receptet hoztam, ami küllemében véleményem szerint tökéletes és az elkészítés végtelenül egyszerű. 

Megállja a helyét egy ünnepi asztalon és egy szimpla hétköznapon is alig egy óra alatt elkészül. 

 

Kókuszkrémes-barackos torta

 

Hozzávalók:

Piskóta

3 egész tojás

5 evőkanál xilit

60 g. kölesliszt

5 g. foszfátmentes sütőpor

35 g. cukormentes baracklekvár

csipet só

 

Szükségünk lesz egy 26 cm.-es kapcsos tortaformára. A forma alját egy sütőpapíron körberajzoljuk. Összekapcsoljuk a formánkat és az aljába helyezzük a kör alakú sütőpapírt. A szélére nem kell fellógjon és nem is kell semmivel kikennünk a formát. A sütőt 170 fokra felmelegítjük, légkeverés funkción. 

Egy-egy keverőtálba a tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéhez adunk egy evőkanál xilitet és egy csipet sót. A sárgájához adunk 2 evőkanál xilitet.

Először a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a tálat fejtetőre állítjuk és a hab nem csúszik ki belőle. A sárgáját alaposan robotgéppel fehéredésig keverjük. Amikor kész hozzáadjuk a baracklekvárt és alaposan összedolgozzuk. 

Egy kis tálban egyneműre keverjük egy kanállal a köleslisztet és a sütőport.

A kemény habbá vert tojásfehérjénkhez egy szilikon spatula segítségével hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját és pár körkörös mozdulattal elkeverjük. Nem kell tökéletesen összekeverni. Hozzáöntjük a lisztet a sütőporral és szintén körkörös mozdulattal egyneművé keverjük. 

Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tortaformánkba és mehet a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.

 

Amikor kész egy rácsra helyezzük, hogy át tudjon hűlni. Közben kikeverjük a kókuszkémet.

Hozzávalók:

160 g. kókuszkrém (Coco4me)

60 g. Hideg Nyalat natúr sajtkrém

25 g. kókuszliszt

60 g. por eritrit

Hozzáadott cukormentes baracklekvár

A kókuszkémet, a sajtkémet és a por eritritet egy robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a kókuszlisztet és sűrű krém állagúra keverjük. 

A kész krémet egy tetszőleges csővel ellátott habzsákba töltjük.

Amikor a tésztánk kihűlt kettévágjuk és az alsó részt lehelet vékonyan megkenjük cukormentes baracklekvárral. A habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére. Rátesszük a piskótánk tetejét. Azt is lehelet vékonyan megkenjük baracklekvárral. Díszítjük a tetejét a kókuszkrémmel.

Tetszőleges gyümölccsel díszítjük.

 

malnas1.jpg

 

Elkészítési idő: maximum 1 óra

 

Jó sütögetést!

 

Ízorgia 

B.

 

További receptekért és motivációért kövess:

Instagarm

Facebook

 

 malnas3.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr9213750778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása