. - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://izorgia.blog.hu/2018/03/07/cukormentes_csoda_suti/full_commentlist/1#c34775772
Válasz erre: Cukormentes csoda süti!
2018-03-10T14:05:22+01:00
2018-03-10T14:05:22+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2018/03/07/cukormentes_csoda_suti?full_commentlist=1#c34770372" class="reply_nick_741619" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34770372 );">@Csipyke</a>: Szia! Köszönöm az észrevételt. Javítottam. B. :)
https://izorgia.blog.hu/2018/03/07/cukormentes_csoda_suti/full_commentlist/1#c34770372
Válasz erre: Cukormentes csoda süti!
2018-03-09T15:08:14+01:00
2018-03-09T15:08:14+01:00
Csipyke
http://blog.hu/user/741619
Lecsúsztassuk, ez komoly?!?
https://izorgia.blog.hu/2017/10/02/padlizsanos-gombas_pizza/full_commentlist/1#c34181733
Válasz erre: Padlizsános-gombás pizza fehér liszt és élesztő nélkül!
2017-11-23T15:09:43+01:00
2017-11-23T15:09:43+01:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Én mindig anyuci pizzáját imádtam, de most már muszáj lesz nekem is elsajátitani valami kis receptet. Köszi a tippet<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/lidl">www.ujsagomat.hu/lidl</a>
https://izorgia.blog.hu/2017/11/04/gesztenye_sutes_a_legegyszerubben/full_commentlist/1#c34079034
Válasz erre: Gesztenye sütés pillanatok alatt a legegyszerűbben!
2017-11-06T10:38:03+01:00
2017-11-06T10:38:03+01:00
GGy
http://blog.hu/user/128798
Semmi beáztatás sütés előtt?!
https://izorgia.blog.hu/2017/11/04/gesztenye_sutes_a_legegyszerubben/full_commentlist/1#c34076870
Válasz erre: Gesztenye sütés pillanatok alatt a legegyszerűbben!
2017-11-05T20:46:49+01:00
2017-11-05T20:46:49+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
Vagyis egyszerűen a grill rácsán is elkészül parázs felett.<br />
Köszönöm az ötletet!!!
https://izorgia.blog.hu/2017/09/11/minden_mentes_fahejas_szilvas_pite/full_commentlist/1#c33759222
Válasz erre: Minden mentes fahéjas szilvás pite!
2017-09-13T18:22:32+02:00
2017-09-13T18:22:32+02:00
LordAlyr
http://blog.hu/user/1267964
Már bocsánat. Én is híve vagyok az egészséges táplálkozásnak, DE! olyan dolog, hogy minden mentes NINCS!!!!! Ez azért már idegesítő... Mert ugye bár, ha a tálban úgy mond nincs semmi, tehát levegő van benne, az is valami. Akkor beszélhetnénk minden mentesről, ha az űrben lenne üresen egy tál. Amúgy biztos finom lehet, majd meg is csinálom. Lsz. ne írj olyat, hogy minden mentes, mert nem az. :-)
https://izorgia.blog.hu/2017/07/17/vanilias-gyumolcsos_torta/full_commentlist/1#c33417523
Válasz erre: Vaníliás-gyümölcsös torta!
2017-07-17T19:00:33+02:00
2017-07-17T19:00:33+02:00
Étteremkritikus
http://blog.hu/user/225261
Jól néz ki a nyitóképen a torta, lehet, hogy megsütjük lisztből, cukorból, laktózmentes tejből és kókuszkrémből :)<br />
(A nyírfacukor és hasonlók használatánál durván keserű mellékízt érzek, pedig mi általában felezzük-harmadoljuk a sütikbe kerülő cukrot.)
https://izorgia.blog.hu/2017/02/27/zabkeksz_pillanatok_alatt/full_commentlist/1#c33136625
Válasz erre: Zabkeksz pillanatok alatt!
2017-05-29T21:20:08+02:00
2017-05-29T21:20:08+02:00
Csilla Somoskövi
http://blog.hu/user/1216708
Folyt az elözőnek. <br />
Ennyire pofon egyszerű lenne???? Változtatni nagyon nehéz. Csak a kifogások. Most még ott tartok, h<br />
Lecseréltem a cukrot, lisztet. Csak lassú a folyamat és az ember lánya türelmetlen. Nem mintha nem tudoklenne időm szarásig....... és még beszámolnom sem kell senkinek. Mert az elme játszik egy kicsit. Kifogásokat szépen és gyorsan találok. De így nem lehet változni. 2016 novembere óta nem sportolok, nem csinálok semmit. Önsajnálkozunk, mert csak engem csaltak meg, vertek át, aláztak meg. Mert jó kifogásnak,---- beletemetkezni a saját sajnálatunkba!!!Legszivesebben a saját hajamat megfogva, jól kirángatnám magam a gödörből. Nem vagyok depis, nem kell orvos az agyamnak. Csak annyira egyszerűnek tünik. Minnél többször olvasom az írásaidat, annál nagyobb meggyőződésem, h nincs lehetetlen. Mindent meg lehet oldani. Ha az indulásomhoz az kell, h mindennap 5-6- szor elolvassam a blogodat'............ hát ezen ne múljon a sikerem. Kis lépésekbe, de annál nagyobb elszántsággal török előre. Köszi, h megoszthattam veled. Szia. Csilla
https://izorgia.blog.hu/2017/05/29/6_1_nap_internet_nelkul/full_commentlist/1#c33136393
Válasz erre: 3 gondolat az életmódváltásról, amit tudnod kell!
2017-05-29T20:42:19+02:00
2017-05-29T20:42:19+02:00
Csilla Somoskövi
http://blog.hu/user/1216708
Szia. Csak hápogok, jujgatok meg jajgatok az irásod olvasása közben. Ilyen egyszerű'.........ilyen pofon egyszerű lenne???<br />
Többször elolvastaM az írásaidat
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33038217
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T14:01:31+02:00
2017-05-12T14:01:31+02:00
báró Csekonics
http://blog.hu/user/47251
<a href="http://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz?full_commentlist=1#c33037583" class="reply_nick_169780" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33037583 );">@ecch</a>: meg rá is eshet a virágcserép a fejére a hatodikról, arra sem. Sőt, az autó is elütheti akár...
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33038211
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T14:00:51+02:00
2017-05-12T14:00:51+02:00
báró Csekonics
http://blog.hu/user/47251
Az utolsó (édesítőszeres) mondat kivételével akár még jó is lehetne (mondjuk a light cuccokat szerintem hagyjuk, mert konkrétan láttam olyan 'light' majonézt, amiben több volt a zsírtartalom, mint a simában).<br />
Inkább mértékkel és változatosan egyen mindenki, meg persze mozogjon amennyit lehetősége engedi (nem a lustasága, hanem a tényleges lehetőségei!) és kész.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33037777
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T12:41:13+02:00
2017-05-12T12:41:13+02:00
mildi
http://blog.hu/user/12457
kókusztejjel? rendes tej miért nem jó?
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33037695
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T12:27:59+02:00
2017-05-12T12:27:59+02:00
háténimmár
http://blog.hu/user/363104
<a href="http://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz?full_commentlist=1#c33037583" class="reply_nick_169780" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33037583 );">@ecch</a>: Bocsánat, de a cikk nem betegségek gyógyításáról szólt. <br />
Persze hogy nem megoldás pajzsmirigyproblémákra, mint ahogy nem megoldás cukorbetegségre, de vízfejűségre sem.<br />
A kiindulási pont az életmódváltás/fogyás vonal volt, nem a gyógyulás.<br />
Vagy valamit én értettem félre.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33037583
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T12:13:13+02:00
2017-05-12T12:13:13+02:00
ecch
http://blog.hu/user/169780
"Mértékkel és jó minőségű ételeket kell enni, édesség nem kell a mindennapok részének lenni és mozogni kell rendszeresen."<br />
Ez mellett még simán alakulhat ki például pajzsmirigyprobléma, így azok panaszaira nekik ez a mondat nem fog megoldást jelenteni.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33037569
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T12:11:55+02:00
2017-05-12T12:11:55+02:00
ecch
http://blog.hu/user/169780
Kalóriákat számolni baromság. S ezt most nem paleo ködből mondom. Az, hogy valaki mennyitől hízik, nehéz megmondani. Elég arra gondolni, hogy van egy halom ember, aki bizonyos kalóriatöbblettől nem hízik, és van aki meg lufiváfújódik. Ahhoz, hogy a hízást karbantartsa az ember egy halom rendellenességet kéne megvizsgálni, hogy kizárjuk a szénhidrátanyagcsere problémáit. Nálam például maga a hízékonyság természete változott meg, vagyis 18-30 éves koromban máshogy híztam ugyanazoktól a dolgoktól, mint mondjuk most az utóbbi 4 évben. S kiemelném, hogy nem romlott, hanem javult.. A kalóriaszámlálás már csak abból a szempontból is sántít, hogy a különféle makrotápanyagokat teljesen máshogy kezeli a szervezet, nem attól függ a hízás mértéke, hogy kcal szám szerint mennyi ment be. Biológia!
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33037521
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T12:05:54+02:00
2017-05-12T12:05:54+02:00
ecch
http://blog.hu/user/169780
Mi az, hogy édesíteni kell? Kőbe van vésve? Törvény írja elő? Alig lehet mondani olyan nem természetes (az hogy ráfogják hogy természetes eredetű, attól még nem lesz az) édesítőt, ami nem okoz valami galibát előbb vagy utóbb. Szóval csak azért ajánlani ezeket, mert a süti anélkül nem jó... hát...
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33037039
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T10:50:51+02:00
2017-05-12T10:50:51+02:00
J ka
http://blog.hu/user/1191924
A natúr joghurt tele van tejcukorral, azaz nem jóféle szénhidráttal, vigyázzunk vele :)
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33036123
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T08:04:44+02:00
2017-05-12T08:04:44+02:00
pannonfunk
http://blog.hu/user/350451
<a href="http://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz?full_commentlist=1#c33035871" class="reply_nick_378439" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33035871 );">@egészséges élet</a>: Én is szeretnék életmódot váltani a Figuaktívval. Mondjuk én árulom, a sok barom meg megveszi :) Végülis ha sikeres akarok lenni :)
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33036103
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T08:00:45+02:00
2017-05-12T08:00:45+02:00
pannonfunk
http://blog.hu/user/350451
Láttam olyan zsírszegény (0.1% zsír!!! :) ) gyümölcsös joghurtot, amelyiknek a szénhidráttartalma 22% volt :)<br />
<br />
Egyébként nem annyira rossz ez a lista, csak a végén az édesítőszerek büntetnek. Persze egyén válogatja, lehet, hogy mértékkel van, akinek belefér.<br />
<br />
Másrészről meg nem kell hősnek lenni, van, aki nem bírja ki, hogy az evés ne legyen élvezet. A cukor lénygében egy drog, kívánhatja a szervezeted, viszont ha a vércukor és inzulinszintedet hullámvasútra teszed, abból nem lesz fogyókúra.<br />
<br />
Megoldás lehet, hogy a szénhidrátnak egy jelentős részét kiváltod valamivel, amitől szintén boldogsághormonokat termel az az agyad, de sokkal egészségesebb. Ez is egyén függő, ez lehet simán csak harmónikus környezet, amiben eszel, vagy explicite bizonyos ételek. Például nekem a nyers cékla nagyon bejött. Elsőre kicsit szokatlan az íze, de utána nagyon meg lehet szeretni.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33036003
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T07:29:03+02:00
2017-05-12T07:29:03+02:00
0100101
http://blog.hu/user/1245865
Sok az étrend szakértő itt a hozzászólásokban... cukrozott light túró, meg az édesítő... inkább egyétek a zsíros kenyeret, úgy egyszerűbb lesz mindenkinek.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33035871
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T05:33:25+02:00
2017-05-12T05:33:25+02:00
ysdfgadsg
http://blog.hu/user/378439
Én meg Figuaktívval váltottam életmódot. Reggel és este. Ebédre fél adag csak. 10 kiló mínusz, és ráadásul finom is.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33035687
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-12T00:03:41+02:00
2017-05-12T00:03:41+02:00
háténimmár
http://blog.hu/user/363104
Édesítő. Az fasza. Az aszpartám konkrétan kontraproduktív, hízol tőle.<br />
Mértékkel és jó minőségű ételeket kell enni, édesség nem kell a mindennapok részének lenni és mozogni kell rendszeresen.<br />
Nincs ebben csoda ám.<br />
Ha a bevitt kalória kevesebb mint a leadott az fogyást okoz. Egyszerű matek.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33035415
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T22:43:38+02:00
2017-05-11T22:43:38+02:00
erkölcsi hulla
http://blog.hu/user/1167681
Előkelő - egybe írod. Ha külön, mást jelent.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33034689
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T21:13:04+02:00
2017-05-11T21:13:04+02:00
Figyel Castro
http://blog.hu/user/557075
<a href="http://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz?full_commentlist=1#c33034651" class="reply_nick_384261" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33034651 );">@sunabajnok</a>: nem a feldolgozottsága a baj, hanem hogy a zsírszegénysége miatt light, közben fél tonna cukrot meg hozzábasznak, mer' csak.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33034679
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T21:11:57+02:00
2017-05-11T21:11:57+02:00
Figyel Castro
http://blog.hu/user/557075
<a href="http://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz?full_commentlist=1#c33034453" class="reply_nick_125042" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33034453 );">@M3Hellrot</a>: zöldfűszer, gondolom...
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33034651
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T21:08:01+02:00
2017-05-11T21:08:01+02:00
sunabajnok
http://blog.hu/user/384261
Amíg eljut egy élelmiszer,hogy light legyen,elvész a benne lévő tápanyag. Igenis káros minden light termék,,mert agyon van feldolgozva.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33034583
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T20:57:46+02:00
2017-05-11T20:57:46+02:00
The reaper
http://blog.hu/user/24822
<a href="http://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz?full_commentlist=1#c33034489" class="reply_nick_1127064" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33034489 );">@i.a.p.</a>: Mert még mindig dívik az az elképzelés, hogy minden zsírosabb étel az ördögtől való és csak a light a fasza. De a fitness iparban is megvan az, hogy az új ötletek sokkal gyorsabban épülnek be a köztudatba, mint a régi berögzült dolgok cáfolata.<br />
Én a szénhidrátok elhagyását választottam és zsírosabb túró, illetve zsírosabb húsok mellett is fogyok rendesen, illetve a koleszterin szintem is tökéletes.
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33034489
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T20:45:00+02:00
2017-05-11T20:45:00+02:00
i.a.p.
http://blog.hu/user/1127064
Mi a baj a vajjal és a zsíros túróval? Miért csak a csirkemell a jó?
https://izorgia.blog.hu/2017/05/10/10_1_alapanyag_a_sikeres_eletmodvaltashoz/full_commentlist/1#c33034453
Válasz erre: 10+1 alapanyag a sikeres életmódváltáshoz!
2017-05-11T20:40:45+02:00
2017-05-11T20:40:45+02:00
A földfűszer az mi?<br />
Amúgy +1
https://izorgia.blog.hu/2017/01/13/zabpehely_palacsinta_reform_blini/full_commentlist/1#c32166167
Válasz erre: Zabpehely palacsinta - reform Blini
2017-01-16T11:27:54+01:00
2017-01-16T11:27:54+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Ez mitől lesz blini? A méretétől? Mert amúgy az eredeti blini már eredetileg is lehet "reform", hiszen fő alkotórésze a hajdinaliszt... (legalábbis az "Orosz ... kulinária c. kulináris tradíciókat bemutató gyönyörű kiállítású könyv szerint.)<br />
Gondolom, a finomra darált zabpehely lehetne akár zabpehely-, avagy zabliszt.
https://izorgia.blog.hu/2016/12/08/toltott_kaposzta_a_sutobol/full_commentlist/1#c31937187
Válasz erre: Töltött káposzta a sütőből!
2016-12-11T13:27:54+01:00
2016-12-11T13:27:54+01:00
hobbychef
http://blog.hu/user/542250
Az étel guszta és a leírás alapján valószínűleg finom is. DE!!! Nem töltött káposzta! Ez rizses húsgombóc savanyú káposztával együtt sütve. A töltve - legalább is szerintem - azt jelenti, hogy valamilyen levélbe kerül a töltelék. Jelen esetben célszerű káposztalevelet használni. De Te ezt nagyon jól tudod. De akkor miért töltött káposztának nevezed az ételed?
https://izorgia.blog.hu/2016/12/08/toltott_kaposzta_a_sutobol/full_commentlist/1#c31927629
Válasz erre: Töltött káposzta a sütőből!
2016-12-10T07:53:23+01:00
2016-12-10T07:53:23+01:00
na__most__akkor
http://blog.hu/user/241796
Töltött?<br />
<br />
Mondom TÖLTÖTT!<br />
Káposztalevélbe, tormalevélbe, szőlőlevélbe. Meg még egy párféle levél jöhet.<br />
<br />
A recept egyébként jó.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31857618
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-12-01T08:23:00+01:00
2016-12-01T08:23:00+01:00
Nekem a horvát konyha ízvilága annyira nem nyerte el a tetszésemet, de végül is igazad van, attól kerek a világ, hogy különbözően élünk benne. Ezen ugyan nem veszünk össze, de én maradok a talján gasztronómiánál.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31855994
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-11-30T22:35:53+01:00
2016-11-30T22:35:53+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam?full_commentlist=1#c31855824" class="reply_nick_711037" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31855824 );">@...elmúlik...</a>: Én ottani édesanyám korabeli helyi lakosoktól tanultam ezt a receptet. Volt szerencsém belelátni a gasztronómiai tudományukba. Bizton állíthatom, hogy nagyon finom. <br />
A vegetát Horvátországban találták fel, így azért használják előszeretettel. A kiengedett vizet én mindig leszűröm, mert túl sós lesz az étel ezzel a szafttal. A még ki nem nyílt kagylók pedig valóban kinyílnak főzés közben, mert 2 perc alatt nem feltétlen kap ugyan akkora hőt a teteje, mint az alja. A főtt és ki nem nyílott kagylókat pedig egyértelműen tálalás előtt kidobjuk és nem feszegetjük fel. Szerintem a száraz fehérbor és a paradicsomos alap messze áll az édes ízvilágtól, de javaslom próbáld ki. Mindenkinek nagyon elnyerte eddig a tetszését egyszerűsége és az ízvilága.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31855824
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-11-30T22:19:41+01:00
2016-11-30T22:19:41+01:00
"Nem kell kétségbe esni, ha egy-egy kagyló zárva marad, az később kinyílik biztosan. Leöntjük róla a kiszivárgott vizet. "<br />
<br />
Először, amelyik kagyló nem nyílik ki, az már nem is fog. Ezeket pedig kidobjuk, mert jó kis mérgezést lehet kapni tőlük.<br />
Másodszor, a kiszivárgott vizet pedig nem öntjük le. <br />
Harmadszor, a Vegeta Isten büntetése volt már akkor is, amikor még Jugoszlávia egyben volt, legyen az akár "házi".<br />
Negyedszer, a zsemlemorzsát nem is értem.<br />
Ötödször, a ketchupot sem. Vagy fehérborosat csinálok, vagy paradicsomost, de akkor sem ezzel az édes mázzal.<br />
<br />
Ez minden. Különben jó a recept :)
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31855038
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-11-30T20:52:19+01:00
2016-11-30T20:52:19+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam?full_commentlist=1#c31854832" class="reply_nick_1085366" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31854832 );">@Petra033</a>: Ahány ország annyi módszer. Mi is próbáltunk már sok verziót és több országban megkóstoltuk. Szerintem ez az itthon is elkészíthető legegyszerűbb verzió. Javaslom, próbáld ki, ez is nagyon finom.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31854832
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-11-30T20:27:50+01:00
2016-11-30T20:27:50+01:00
Petra033
http://blog.hu/user/1085366
Spanyolországban éltem évekig, ott soha nem öntik le a "vizet" a kagylóról, az a mártás alapja.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31853822
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-11-30T18:23:57+01:00
2016-11-30T18:23:57+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam?full_commentlist=1#c31852148" class="reply_nick_862624" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31852148 );">@Ankacska</a>: A horvát tengerparton szint mindenfelé. Vaj nélkül és szárzeller nélkül, az alábbi összetevőkkel tanították a helyi lakosok. A vegeta a házi zöld vegeta és nem a magas sótartalmú bolti , mivel a kagyló önmagában sós. A ketchup pedig egy házi paradicsomszósz úgymond. A paradicsomra fókuszálva.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/29/feherboros_fekete_kagylo_ahogy_a_tengeren_tanultam/full_commentlist/1#c31852148
Válasz erre: Fehérboros fekete kagyló, ahogy a tengeren tanultam!
2016-11-30T14:07:01+01:00
2016-11-30T14:07:01+01:00
Ankacska
http://blog.hu/user/862624
Atyaeg! Ketchup, vegeta, morzsa, na ezeket sem az olaszok, franciak , spanyolok nem hasznaljak. Sok vajat , szarzellert igen. Ezt a verziot hol lehet enni?
https://izorgia.blog.hu/2016/11/27/sutoben_sult_sprotni_tojaskremmel/full_commentlist/1#c31839762
Válasz erre: Sütőben sült sprotni tojáskrémmel!
2016-11-28T20:14:02+01:00
2016-11-28T20:14:02+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/27/sutoben_sult_sprotni_tojaskremmel?full_commentlist=1#c31837250" class="reply_nick_420619" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31837250 );">@odzsika</a>: Én anno ezért kísérleteztem vele, mert nagyon szerettem, és nem akartam kihagyni az étkezésemből. Mindenképp ajánlom, hogy próbáld ki. Nem fogsz benne csalódni. :)
https://izorgia.blog.hu/2016/11/27/sutoben_sult_sprotni_tojaskremmel/full_commentlist/1#c31837250
Válasz erre: Sütőben sült sprotni tojáskrémmel!
2016-11-28T13:21:25+01:00
2016-11-28T13:21:25+01:00
odzsika
http://blog.hu/user/420619
nagyon jó! pont ezért nem vettem sprotnit, mert mindig csak bő olajban sütik és nem vagyok egy nagy feltaláló, köszi :)
https://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet/full_commentlist/1#c31800236
Válasz erre: Gyorsan valami finomat és szépet!
2016-11-23T21:05:52+01:00
2016-11-23T21:05:52+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet?full_commentlist=1#c31781640" class="reply_nick_1190886" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31781640 );">@krisztinanina</a>: Köszönöm szépen! :)
https://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet/full_commentlist/1#c31781640
Válasz erre: Gyorsan valami finomat és szépet!
2016-11-22T00:08:13+01:00
2016-11-22T00:08:13+01:00
krisztinanina
http://blog.hu/user/1190886
Szerintem szép! Gusztusos ! Ha az enyém lenne fele ilyen szép màr elégedett lennék
https://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet/full_commentlist/1#c31779480
Válasz erre: Gyorsan valami finomat és szépet!
2016-11-21T20:28:13+01:00
2016-11-21T20:28:13+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet?full_commentlist=1#c31778716" class="reply_nick_437767" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31778716 );">@Kyria</a>: Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed. Bízom benne, hogy a többi meglévő és születendő bejegyzésem megfelelő lesz számodra. Várlak vissza.
https://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet/full_commentlist/1#c31778716
Válasz erre: Gyorsan valami finomat és szépet!
2016-11-21T19:11:58+01:00
2016-11-21T19:11:58+01:00
Kyria
http://blog.hu/user/437767
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet?full_commentlist=1#c31777668" class="reply_nick_1188141" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31777668 );">@Orlovácz Beatrix</a>: Persze, olvasni tudok, meg hívhatunk bármit bárminek, én mindössze azt jegyeztem meg, hogy ez szerintem nem szép (mivel a bejegyzés címe: "Gyorsan valami finomat és SZÉPET!"), de már azt is megbántam, mert az egész vihar egy pohár vízben...
https://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet/full_commentlist/1#c31777668
Válasz erre: Gyorsan valami finomat és szépet!
2016-11-21T16:49:07+01:00
2016-11-21T16:49:07+01:00
Orlovácz Beatrix
http://blog.hu/user/1188141
<a href="http://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet?full_commentlist=1#c31776034" class="reply_nick_437767" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31776034 );">@Kyria</a>: Szia. Ha visszaolvasod a bejegyzésem, láthatod, hogy ez egy szimpla piskóta alap, reform /egészségesebb verzióban/. Sima tepsiben is megsüthető, gyümölcsökkel felturbózva akár pitének is hívhatjuk. Én azonban szeretem a szimpla receptjeimet is tortakarikában sütni, így véleményem szerint nagyobb hatást kelt, mint egy felkockázott piskóta. Valóban nem egy krémes, habos csoda, de az ízélmény diétában mindent felülmúl. :)
https://izorgia.blog.hu/2016/11/17/gyorsan_valami_finomat_es_szepet/full_commentlist/1#c31776034
Válasz erre: Gyorsan valami finomat és szépet!
2016-11-21T12:59:38+01:00
2016-11-21T12:59:38+01:00
Kyria
http://blog.hu/user/437767
Hát...azért ez nem egy szép torta, amikor először ránéztem, azt hittem felrobbant szegény. De persze lehet, hogy én vagyok túl konvencionális:).