Nem születtél konyhatündérnek? Ne becsüld le önmagad!

2016. november 20. 16:16 - Orlovácz Beatrix

Sokan azt gondolják, hogy konyhatündérnek kell születni ahhoz, hogy elkápráztassuk önmagunkat és a környezetünket. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy csak egy konfitált kacsával vagy egy tökéletes steak sütéssel ejtheted ámulatba a családi és baráti körödet. 

Bevallom őszintén, hogy nekem sincs mindig kedvem óra hosszakat állni a konyhában és négy fogásos menüsorral elkápráztatni a vendégeinket. Ekkor lép életbe az ötcsillagos tálalás művészete. Egy szépen szervírozott étel, akár egy zsíros kenyér is tud annyira káprázatos lenni, hogy az is megkívánja, aki még éhes sem volt. Több hívást kaptam már s.o.s receptekre, hogy mondjak valamit gyorsan, mert váratlanul vendégek érkeznek. Ekkor lép életbe nálam az alábbi megoldás: nyisd ki a hűtőt és tálald azt, amit benne találsz. A leggyorsabb és legpraktikusabb mentőöv.

Az én biztos taktikáim:

 

A sajt tálalás művészete

 sajt_masolata.jpg

Egy üveg bor és egy szépen szervírozott sajttál kitűnő választás a vendégek fogadására. Megspékelheted pár szem szőlővel, dióval, mogyoróval. Éppen ami az ember kezébe akad a konyhában. Pár szem sajtba gusztusosan beleszurkált fogvájóval tálalva tökéletes megoldás mindenki számára. 

 

Hústál:

 

hustal.jpg

 

Különböző húsok vagy felvágottak tálalása egy frissen sült bagettel. Más az ízélmény és a valóban felkészültnek tűnsz, ha szépen szeletelve tálalod, gusztán elhelyezve egy pecsenyés tálon. Apró taktika, azonban biztos siker. 

Egy tányéron felszeletelve a zöldségek mindig nagyobbat dobnak a terítéseden, mint az egészben kitett paradicsomok vagy paprikák. Egy a fontos, hogy íncsiklandó legyen. 

Mindezek tálalása:

terites.jpg

 

Hétköznapi ételek, szépen szervírozva. Nem elhanyagolandó, hogy a lehető legszebb terítékeddel terítsd. Ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mintha egy három fogásos ételsorral várnád a vendégsereget. Ezek a guszta ételek meg is kívánják az extra terítést. 

Láss te is vendégül és mutasd meg a környezetednek ezt az oldalad is. Lehet egy kis tálkában mogyorót és ropit kitenni az asztalra könnyebbnek tűnik, a lelkedet azonban melengetni fogja az a sok elismerő szó, amit ezért a félórás készülődésért viszonzásképp kapni fogsz!

 

Ízorgia

 

B.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr4311975608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása