Soha sem voltam édesszájú, mégis sikerült anno +25 kilót magamra pakolnom. Érdekessége az életemnek, hogy mióta elértem a kívánt súlyom sokkal több édességet, süteményt és alapjáraton desszertet fogyasztok.
Egyik nagy kedvencem a palacsinta. Gyors, egyszerű, kevés hozzávalót igényel. Pillanatok alatt kész akár reggeli akár uzsonna gyanánt.
Hozzávalók:
150 g. zabpehely liszt
30 g. por eritrit
1 tojás
15 g. foszfátmentes sütőpor
250 ml. víz
A lisztet, eritritet, sütőport és a tojást alaposan összekeverjük egy kézi habverő segítségével. Hozzáöntjük a vizet és csomómentesre keverjük. Egy jó minőségű serpenyőben (én Fiskars serpenyőt használok) zsiradék nélkül megsütjük.
Ebben a palacsintában a csavar a mogyorókrém.
/Én Egészség Market mogyorókrémet használtam. Paleo és vegán. Szénhidrát csökkentett és édesítőszerrel készített./
Ki szereti a mogyorókrémet? Inkább kérdezzem azt, hogy ki nem szereti?
Közepes hőfokon felmelegítjük a serpenyőt. Egy merőkanállal mini palacsintát formázunk. Várunk egy 5-10 másodpercet és ekkor mehet rá az olvasztott mogyorókrém. Mivel én mikrót nem használok, ezért 50 fokos sütőben pár másodperc alatt megolvasztottam a krémet. Egy kanállal a palacsintánk közepébe csorgattam és utána még egy másik kanállal minimális mennyiségű tésztát csorgattam rá. Ugyan úgy megforgatjuk, mint a hagyományos palacsintát.
Olvasztott mogyorókrémmel és fagyasztott málnával tálaltam.
Ízélményben tökéletes. Kis csavar az egyhangú életmód ellen.
Jó étvágyat!
Ízorgia
B.