Azt vallom, hogy egy életforma lényege a változatosság. Mindegy, hogy mit követsz és merre tartasz, a lényeg az egyhangúság elkerülésén van. Amikor egy olyan életvitelt követsz, amiben ízek és folyamatosan megújulások vannak, nem fogsz ráunni és valahol megtalálod önmagad. Nem tudom elképzelni az életem, hogy húsz évig ugyan azt enném reggel és délben majd este.
Szeretném megosztani veled az én legjobb édes reggelijeimet.
Küllemileg elvarázsló tartalmilag megnyerő finomságok.
A zabpehely a mostani konyhám fő alappillére. Eltelít, energiát ad és nem mellesleg nagyon finom.
I. Erdei gyümölcsös zabkása
Hozzávalók:
3 dl. rizstej
60 g. durvára darált zabpehely
2 evőkanál eritrit
A hozzávalókat összefőzöm és forrástól számított kb. 2 percig főzöm. Egy kis dobozos natúr joghurtot egy marék vegyes fagyasztott erdei gyümölccsel összeturmixolok és a tetejére öntöm. Natúr napraforgómaggal és kókusz chipsszel tálalom.
II. Mangós-karobporos zabkása
Hozzávalók:
3 dl. rizstej
60 gr. darált zabpehely
2 evőkanál eritrit
1 evőkanál karobpor
A hozzávalókat összefőzöm sűrűsödésig. Egy kis pohár natúr joghurtot összekeverek egy fél felkockázott mangóval és a képen látható módon tálalom. Tetejét kockázott mangóval megszórom.
Az alap receptem mindig ez. Feldobhatod kesudióval, mandulával, fahéjjal. Kreativitásodra, kedvedre és ínyencségedre bízva. Szerintem ez a durvára darált és főzött zabpehely ízügyeiben hasonlít gyermekkorunk tejbegrízére. Nosztalgikus és varázslatos.
Ne hagyd, hogy egyhangúvá és unalmassá váljon a diétád és az életviteled. Mindig készíts valami újdonságot, valami egészségeset és jobban indul minden egyes napod.
Ízorgia
B.