Mint tudjuk a táplálkozásunk adja az ideális testsúlyunk nagy százalékát, a másik jelentős részét pedig a sportos életvitel. Fontosnak tarom, hogy az életvitel amit élünk hosszútávon fenntartható legyen és változatos.
Számomra nincs helyes vagy helytelen. Egy azonban van, pluszt adjon és jól érezzem magam a bőrömben. A nap első felében mindig többet engedek meg magamnak mint a nap végén. Számomra az az ideális, ha a kalóriadús ételeket délig fogyasztom, majd egyre könnyebb és könnyebb fogások következnek.
Nagy kedvencem a hal ételek mellett a csirkehús, azon belül pedig a csirkemell. Egyet tartok mindig szem előtt, hogy ízletes és szaftos legyen, semmiképp se szárítsam ki. Sokan pont e végett óvakodnak tőle. Túl száraznak tarják. Hoztam nektek azonban egy receptet, ami külön hozzáadott zsiradékot nem igényel, mégis egy fenséges, omlós ételt kapunk.
A mai ebédem egy igazi ízorgiára sikeredett. A klasszikus baconbe tekert csirkemell megspékelve egy fenséges hideg bulgur salátával.
Hozzávalók:
1 egész, filézett csirkemell
20 dkg. bacon
1 natúr joghurt
100 g. bulgur
1 alma
uborka, paprika, paradicsom, zöld saláta tetszés szerint
só, bors
A csirkemellet ketté vágjuk és hosszanti irányban kiterítjük. Picit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és a belső felét vékonyan megkenjük egy fél kanál natúr joghurttal. A joghurtos felünket betakarjuk vékonyra szeletelt baconnel. Óvatosan felcsavarjuk. Körbetekerjük a külsejét is a szeletelt baconünkkel és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük. Akkor van kész, amikor a külső rétegünk ropogósra sült.
Közben a bulgurt enyhén sós vízben készre főzzük. Apró darabokra vágjuk a zöldségeinket és az almát. A bulgurt és a zöldségeket, gyümölcsöt alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a húsnál megmaradt natúr joghurtunk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A félig kihűlt húst 1 cm.-es szeletekre vágjuk és ínycsiklandóan tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Fontos, hogy változatosan étkezzünk bármely életmódot is válasszuk, mert a hosszútávú sikerünk abban rejlik.
Jó étvágyat!
Ízorgia
B.