Köret gyanánt nagy kedvencem az édesburgonya. Ezt a receptem a nagymamám régi nagy kedvence, a nudli ihlette. Én nem fogyasztok hagyományos burgonyát, ezért picit átszerkesztve és az én étkezésembe illesztve alkottam meg ezt az ételt.
Édesburgonya nudli
Recept:
250 g. tisztított és kockázott édesburgonya
150 g. kölesliszt
6 g. útifű maghéj liszt
csipet só
1 tojás
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy burgonya nyomóval összetörjük. Megvárjuk még langyosra hűl és hozzáadjuk a tojást, a sót. Összekeverjük. Egy tálba mérjük a köleslisztet és az útifű maghéj lisztet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyánkhoz és addig gyúrjuk még egy egynemű tésztát nem kapunk. 3-5 percig pihentetjük, majd egy kölesliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. 3 cm csíkokra szeleteljük és rudakat formázunk belőle. Tetszőleges nagyságúra vágjuk egy éles és vékony pengéjű késsel.
Egy közepes méretű fazékban vizet forralunk. A lobogó vízbe dobjuk a nudlikat. Amikor feljönnek a víz tetejére még 3-4 percet főzzük és leszűrjük.
Tetszőlege raguval tálaljuk.
Ízorgia
B.
További receptek és motiváció: