Tiramisu utánzat, az egészség jegyében!

2016. december 01. 21:49 - Orlovácz Beatrix

poharkrem1.jpg

 

Szeretek kísérletezgetni a konyhámban. Egy síkon elindulok és teljesen máshová érkezem általában. Van, hogy keksznek indul és piskóta lesz belőle. Ma szerettem volna valami kávés és krémsajtos desszertet megalkotni. Ami gyorsan kész van és mindemellett nagyon finom. Szerintem sikerült. 

Született ma egy pohárkrém, teljesen spontán nem egészen egy óra alatt. Piskótás egy kicsit másként, krémsajtos, kávés és kókusztejszínes. 

 

poharkrem3.jpg

A piskóta:

 

2 tojás

80 g. liszt  /40 g.zabpehelyliszt és 40 g. teljes kiőrlésű rozsliszt/

55 g. kókuszvirág cukor

1 csipet só

1/2 teáskanál szódabikarbóna

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A fehérjét félkemény habbá verjük 20 g. kókuszvirágcukorral és egy csipet sóval. A sárgáját krémes állagúra keverjük robotgéppel és a maradék 35 g. cukorral. A liszteket alaposan összekeverjük a szódabikarbónával és átszitáljuk. A felvert fehérjéhez keverjük óvatosan a kikevert sárgáját és összeforgatjuk a lisztkeverékünkkel. A sütőnket 180 fokra állítjuk légkeveréses üzemmódra. Egy 20x 20 cm.-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és elsimítjuk benne a tésztánkat. Pár perc alatt, tűpróbáig sütjük.

 

A krém:

3 tojás

5 evőkanál kókuszvirágcukor

250 g. krémsajt/ natúr vajkrém 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a kókuszvirágcukorral. A kikevert sárgájához adjuk a sajtkrémünket. Alaposan robotgéppel elkeverjük. A kapott krémet hozzáforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert fehérjénkhez. Hűtőbe tesszük. 

1-2 dl. kókusztejszínt habverővel felverjük. Nem baj, ha picit hígabb lesz a hab. 

Lefőzünk egy adag kávét és ízlés szerint édesítjük. Én általában keserűbbre hagyom, mert a krém önmagában elég édes és ízvilágában jól illik a kesernyés kávénkhoz. A kávénkat egy fél deciliter rizstejjel felöntjük.

 

poharkrem5.jpg

A rétegezés:

 

A kész piskótánkat 2x2 cm.-es darabokra vágjuk vagy összecsipkedjük. Egy pohár aljába teszünk egy adagot tetszés szerint és óvatosan meglocsoljuk a kávéval. Annyira, hogy megszívja magát a piskóta és ne álljon a poharunk aljába a kávé. Erre kerül egy adag a krémből majd óvatosan ízlés szerint a tejszínünk. Rétegezünk egy újabb adag piskótát majd a tetejét befedjük a krémmel. 

 

Hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük. 

Tálalás előtt a tetejét óvatosan karobporral meghintem.

 

Jó étvágyat és jó sütögetést! Elronthatatlan és mennyei édesség.

 

poharkrem2_masolata.jpg

 

Ízorgia

 

B.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr7812015536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása