Fahéjas-karobporos csiga! - élesztő, sütőpor, tojás, tej , cukor és fehér liszt mentes!

2017. június 13. 14:42 - Orlovácz Beatrix

csiga1.jpg

Nagyon szeretek mini csigákat készíteni. Megalkottam egy ideális fahéjas- karobporos csigát, ami élesztő, sütőpor, tojás, tej, cukor és fehér liszt mentes. Fantasztikus ízvilág fél óra alatt. 

Mint már több cikkemben leírtam én nem számolok kalóriákat, mindössze az alapanyagok minőségére és fajtájára illetve a mennyiségre figyelek. Most azonban kiszámoltam egy valamit, a csigák előállítási költségét. Ebből az adagból körülbelül 20 darab csiga lesz, aminek előállítási költsége 450 Ft. Darabja így 22 Ft.-ra jön ki. 

Sokszor kérdezitek, hogy mennyit költök alapanyagokra, illetve milyen költséggel jár egy tudatos életmód, ezért számoltam most ki nektek. Én a délutáni kávém mellé 3-4 darabot eszek meg, így az uzsonnám költsége nincs 100 Ft.

Pici idő befektetéssel és a konyha átreformálásával egy normál költségvetésű étkezés alakítható ki.

 

A recept:

 

1.

80 g. kölesliszt

40 g. cirokliszt

20 g. útifűmaghéj

5 g. szódabikarbóna

20 g. eritrit

10 g. bambuszrost liszt

4 g. búzakeményítő

csipet só

-----

 

2.

200 ml. víz

13 ml. almaecet

-----

 

3.

25 g. karobpor / kakaópor

60 g. eritrit

1 tasak Nyírfacukor vaníliás xilit

1/2 evőkanál őrölt fahéj 

Az alapanyagok beszerezhetők:  https://www.facebook.hu/kulinarisbaja/?fref=ts

csiga2.jpg 

A száraz hozzávalókat (1.) egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. A folyadékokat (2.) összekeverjük és a lisztes keverékünkhöz öntjük. Alaposan elkeverjük, de sem gyúrni sem dagasztani nem kell. 5-6 percig pihentetjük. Addig a 3. pontban lévő alapanyagokat egy tálba összekeverjük. A sütőt 180 fokra állítjuk. Egy gyúródeszkára egy fél evőkanál ciroklisztet hintünk és a tésztánkat 2 mm. vastagságúra kinyújtjuk. 2 evőkanál olívaolajat vagy kókuszolajat egyenletesen eloszlatunk rajta. Rászórjuk a karobporos keverékünket és szorosan feltekerjük a tésztánkat.

csiga3.jpg

Vékony pengéjű, éles késsel 1 cm.-es szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe egymástól 2 cm.-re fektetjük a csigákat.

csiga4.jpg

Légkeveréses előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. 

 

 

Ne tévesszen meg az alapanyagok sokasága, az összeállítási és sütési idő maximum 30-45 perc. 

 

Jó sütögetést!

 

Ízorgia

 

B.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr3912590095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása