Mint ahogy ígértem, szeretnék nektek egy újdonságról írni. Én nagyszerűen alkalmazom minden héten, bevett szokásommá vált. Minden héten, csütörtök környékén az ebédem vagy a vacsorám a hűtő takarításom által áll össze.
Tudod mit jelent ez?
Minden nap amit fogyasztok és megmarad, jóformán el teszem pici dobozokba és a hét vége felé hasznosítom. Hétfőtől csütörtökig ami összegyűlik, abból készítek egy ínycsiklandó salátát.
Ennyire egyszerű. Lehet az egy sült csirkemell, amit nem tudok elfogyasztani, vagy a tegnap esti maradék pulykafasírtom. Valójában mindegy mi is az. Sokszor egy-egy megkezdett tonhal vagy sprotni.
A lényege abban rejlik, hogy nagyon sokszor kidobtam egy-egy megmaradt gombát vagy egy félig megkezdett mozzarellát. Végiggondoltam, hogy ez így nem mehet tovább és akkor kialakult ez a szokásom. Hasznos, ötletes és nem kell gondolkozzak a hét vége felé, hogy mi legyen az ebédem vagy a vacsorám.
Mint tudjuk egy életmódváltás elengedhetetlen kelléke, hogy a megfelelő alapanyagokból gazdálkodjunk. Számomra az az ideális, ha a hűtőm olyan élelmiszerekkel van tele, ami beleillik az életvitelembe.
Ma például, találtam egy gombát, egy fél paprikát, egy kis darab uborkát, egy fél paradicsomot, egy pár levél madársalátát. Jött hozzá egy negyed mozzarella és pár szem olívabogyó. Maradt egy pici pulykafasírt és újragondoltam az egészet. Ebből született egy hideg bulgursaláta.
Amennyire egyszerű, annyira finom. Nem szabad túlgondolni, mindössze gazdálkodni kell abból, ami otthon a hűtőben fellelhető.
Hideg bulgursaláta
1 gomba
fél paprika
pici darab uborka
1 szál zöldhagyma
maradék csirkemell/pulykafasírt
fel doboz natúr joghurt
olívaolaj, balzsamecet, só, bors
100 g főtt bulgur
A hozzávalókat apró darabokra vágjuk és az egészet egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük.
Nekem ma ez volt az ebédem.
Kívánom, hogy találd meg az utad és fedezd fel azt a világot ami számodra megfelelő, boldogsággal tölt el és jól érzed magad.
Ízorgia
B.