Joghurtos-baconös csirkemell, almás bulgur salátával!

2017. március 07. 13:21 - Orlovácz Beatrix

bacon1.jpg 

Mint tudjuk a táplálkozásunk adja az ideális testsúlyunk nagy százalékát, a másik jelentős részét pedig a sportos életvitel. Fontosnak tarom, hogy az életvitel amit élünk hosszútávon fenntartható legyen és változatos. 

Számomra nincs helyes vagy helytelen. Egy azonban van, pluszt adjon és jól érezzem magam a bőrömben. A nap első felében mindig többet engedek meg magamnak mint a nap végén. Számomra az az ideális, ha a kalóriadús ételeket délig fogyasztom, majd egyre könnyebb és könnyebb fogások következnek. 

Nagy kedvencem a hal ételek mellett a csirkehús, azon belül pedig a csirkemell. Egyet tartok mindig szem előtt, hogy ízletes és szaftos legyen, semmiképp se szárítsam ki. Sokan pont e végett óvakodnak tőle. Túl száraznak tarják. Hoztam nektek azonban egy receptet, ami külön hozzáadott zsiradékot nem igényel, mégis egy fenséges, omlós ételt kapunk. 

A mai ebédem egy igazi ízorgiára sikeredett. A klasszikus baconbe tekert csirkemell megspékelve egy fenséges hideg bulgur salátával. 

Hozzávalók:

1 egész, filézett csirkemell

20 dkg. bacon

1 natúr joghurt 

100 g. bulgur

1 alma

uborka, paprika, paradicsom, zöld saláta tetszés szerint

só, bors

 

bacon3.jpg

A csirkemellet ketté vágjuk és hosszanti irányban kiterítjük. Picit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és a belső felét vékonyan megkenjük egy fél kanál natúr joghurttal. A joghurtos felünket betakarjuk vékonyra szeletelt baconnel. Óvatosan felcsavarjuk. Körbetekerjük a külsejét is a szeletelt baconünkkel és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük. Akkor van kész, amikor a külső rétegünk ropogósra sült. 

Közben a bulgurt enyhén sós vízben készre főzzük. Apró darabokra vágjuk a zöldségeinket és az almát. A bulgurt és a zöldségeket, gyümölcsöt alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a húsnál megmaradt natúr joghurtunk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. 

A félig kihűlt húst 1 cm.-es szeletekre vágjuk és ínycsiklandóan tálaljuk. 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Fontos, hogy változatosan étkezzünk bármely életmódot is válasszuk, mert a hosszútávú sikerünk abban rejlik.

 

Jó étvágyat!

 

Ízorgia

 

B.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr8712318299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása