Életmódváltás és diéta alatt a legnagyobb problémát általában az édességek és sütemények hiánya okozza. Ez személyes tapasztalatom. Erről a témáról írnak a legtöbben nekem. Mit süssek? Mit egyek délután, milyen nasit? hogy fékezzem a melléevést, amikor nagyon kívánom az édeset?
Ezért úgy döntöttem, hogy minden héten megosztok veletek egy-egy süti receptet, ami szerintem tökéletesen illeszkedik a legtöbb diétába.
Ma egy állati eredetű tejtermék mentes torta receptjét hoztam. Aminek a piskótája nem mellesleg gluténmentes. Nagy szerelem az életemben a torta sütés. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy sokan a torta szó hallatán elbizonytalanodnak és kevésnek érzik magukat hozzá. Meg tudom -e én csinálni? A válaszom minden esetben az igen lesz.
Olyan torta receptet hoztam, ami küllemében véleményem szerint tökéletes és az elkészítés végtelenül egyszerű.
Megállja a helyét egy ünnepi asztalon és egy szimpla hétköznapon is alig egy óra alatt elkészül.
Kókuszkrémes-barackos torta
Hozzávalók:
Piskóta
3 egész tojás
5 evőkanál xilit
60 g. kölesliszt
5 g. foszfátmentes sütőpor
35 g. cukormentes baracklekvár
csipet só
Szükségünk lesz egy 26 cm.-es kapcsos tortaformára. A forma alját egy sütőpapíron körberajzoljuk. Összekapcsoljuk a formánkat és az aljába helyezzük a kör alakú sütőpapírt. A szélére nem kell fellógjon és nem is kell semmivel kikennünk a formát. A sütőt 170 fokra felmelegítjük, légkeverés funkción.
Egy-egy keverőtálba a tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéhez adunk egy evőkanál xilitet és egy csipet sót. A sárgájához adunk 2 evőkanál xilitet.
Először a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a tálat fejtetőre állítjuk és a hab nem csúszik ki belőle. A sárgáját alaposan robotgéppel fehéredésig keverjük. Amikor kész hozzáadjuk a baracklekvárt és alaposan összedolgozzuk.
Egy kis tálban egyneműre keverjük egy kanállal a köleslisztet és a sütőport.
A kemény habbá vert tojásfehérjénkhez egy szilikon spatula segítségével hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját és pár körkörös mozdulattal elkeverjük. Nem kell tökéletesen összekeverni. Hozzáöntjük a lisztet a sütőporral és szintén körkörös mozdulattal egyneművé keverjük.
Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tortaformánkba és mehet a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.
Amikor kész egy rácsra helyezzük, hogy át tudjon hűlni. Közben kikeverjük a kókuszkémet.
Hozzávalók:
160 g. kókuszkrém (Coco4me)
60 g. Hideg Nyalat natúr sajtkrém
25 g. kókuszliszt
60 g. por eritrit
Hozzáadott cukormentes baracklekvár
A kókuszkémet, a sajtkémet és a por eritritet egy robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a kókuszlisztet és sűrű krém állagúra keverjük.
A kész krémet egy tetszőleges csővel ellátott habzsákba töltjük.
Amikor a tésztánk kihűlt kettévágjuk és az alsó részt lehelet vékonyan megkenjük cukormentes baracklekvárral. A habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére. Rátesszük a piskótánk tetejét. Azt is lehelet vékonyan megkenjük baracklekvárral. Díszítjük a tetejét a kókuszkrémmel.
Tetszőleges gyümölccsel díszítjük.
Elkészítési idő: maximum 1 óra
Jó sütögetést!
Ízorgia
B.
További receptekért és motivációért kövess: