15 perces egészséges és alakbarát reggeli!

2017. szeptember 12. 14:29 - Orlovácz Beatrix

 

15perc1.jpg

 

Nem csinálok belőle titkot, hogy mostanában szint minden reggel ugyan az az elv alapján reggelizem. Jó minőségű szénhidrát az alap. Megadja a kellő lendületet és energiát az egész napomhoz. 

Mindössze pár alapanyagra van szükség ahhoz, hogy minden reggel 10-15 percben készíts magadnak és a családodnak egy tápláló reggelit. Véleményem szerint rövidebb ideig tart elkészíteni és elfogyasztani, mint elmenni a boltba és sort állni. Arról nem is beszélve, hogy megfelelő tápanyag tartalommal bír és órákon keresztül nem lesz éhségérzeted tőle. 

 

Megosztom veletek az aktuális kedvencemet. 

 

Recept: (2 főre)

Tészta:

40 g. kölesliszt

3 g. cirokliszt

7 g. úti fűmaghéj liszt

2 g. szódabikarbóna

1 g. citromsav

1 g. só

4 ml. almaecet

80 ml. víz

 

Töltelék:

2 keményre főtt tojás ( 8-10 perc)

1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem

1 teáskanál olíva olaj

só, őrölt bors

paradicsom, salátalevél, paprika ízlés szerint

 

A tojásokat feltesszük főni.

Közben a tészta száraz alapanyagait kimérjük egy tálba. A vizet és az almaecetet összekeverjük és a száraz alapanyagokhoz öntjük. Egy kanál segítségével összekeverjük és 2-3 percet állni hagyjuk. A tésztánkat összegyúrjuk és megfelezzük. 

Egy serpenyőt felhevítünk magas hőfokon. Közeben a tésztánk egyik felét nagyon kevés kölesliszten lehelet vékony kör formára kinyújtjuk. A forró serpenyőbe tesszük és mindkét oldalát megsütjük. 1-2 perc alatt megsül. 

A főtt tojásokat egy villa segítségével pépesítjük és elkeverjük az olíva olajjal és a petrezselyemmel. Sóval és őrölt borssal ízesítjük. 

Saláta levelet fektetünk a kész tésztánk egyik felére és ráhalmozzuk a tojásos töltelékünk felét. Paradicsommal, paprikával és ízlés szerint zöldségfélékkel töltjük. 

 

Pillanatok alatt elkészíthető. Laktató és alakbarát finomság. 

 

15perc2.jpg

 

Még több receptért és motivációért kövesd az Ízorgia Instagram és Facebook oldalát!

 

Csodás napot és sikeres életmódváltást!

 

Ízorgia

 

B.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr6212824084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása