4 liszt a sikeres életmódváltáshoz!

2018. március 25. 15:47 - Orlovácz Beatrix

tortilla1.jpg

Életmódváltás? De hogyan?

Zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok, halak, zsírszegény tejtermékek és gabonafélék. Azt hiszem a felsorolás elején lévő termékekről nem kell sokat beszélni. A végén lévő gabonafélékről, lisztekről inkább. 

Tapasztalaton szerint egy-egy diéta vagy egy teljes életmódváltás ott bukik el leginkább, hogy a gabonaféléket, liszteket cseréljük le a konyhánkban a legnehezebben. A hajlandóság megvan a mit és mire a leggyakoribb kérdés.

Összegyűjtöttem nektek 4 lisztet, ami az én életmódváltásomat nagy mértékben megkönnyítette. Legyen szó süteményről, sűrítésről, panírozásról vagy csupán a tudatról. Arról, hogy a konyhában tudd, hogy mindig lesz mihez nyúlj. 

 

mogy_pal.jpg

1. Zabpehelyliszt

Anno én a zabpehelyliszt bevezetésével kezdtem a búzaliszt lecserélését. Tökéletes alapanyag lehet egy egyszerű palacsinta elkészítéséhez, de megfelelő alapanyag egy nokedli összeállításához is. Külön öröm, hogy gluténmentes zablisztet is találsz már a boltok polcain. 

Nokedli esetében ugyan úgy működik, mint egy sima búzalisztes verzió esetében. 

Recept:

Palacsinta

 

2. Kókuszliszt

A kókuszliszt nálam keksz alapanyagként funkciónál, de előszeretettel használom krémek sűrítéséhez is. Nagy előnye, hogy a hideg krémet is nyugodtan kikeverhetjük kókuszliszttel, hogy egy stabil és könnyen formázható legyen. Tökéletes alapanyag egy pite elkészítéséhez. Innentől nincs okunk aggódni, hogy mellőznünk kellene az édes ízeket valaha az étkezésünkből.

 

Recept:

Kókuszkrém

 malnas3.jpg

3. Csicseriborsó liszt

Mint tudjuk egy hosszútávon fenntartható életmód alapja a változatos táplálkozás. Én ezzel a liszttel váltom ki a rántást főzelékek esetében. Illetve ugyan ilyen technikával sűrítem a krémleveseket. Mellékíz mentes. 

Recept:

Főzelék sűrítés

 

sargab3.jpg

4. Köles liszt

Szándékosan hagytam utoljára. A kedvencem. Hasonlóan reagál, mint a búzaliszt. Szint mindenhez használható. Panírozhatunk vele, de piskótát is süthetünk belőle. Keksz alapanyagnak is tökéletes. Nudli készítésére is kiváló. Gluténmentes. 

Recept:

Nudli recept

 edesburg3.jpg

Hidd el, hogy manapság mindenre van megoldás. Váltsd ki a búzalisztet más alternatív lisztre és megkönnyíted az életed. Nem fogsz abba a hibába esni, hogy bűntudatot érzel egy-egy étkezés után, mert nem bírtál ellenállni egy édességnek, főzeléknek vagy egy tésztafélének. Nyugodt szívvel elfogyaszthatod és az alakod sem fogja kárát látni.

 

További receptek:

izorgia.blog.hu

 

Motiváció, receptek, életmódváltás

Instagram

Facebook

 

 Ízorgia

 B.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr5113778548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása